С четките на път

DSC06032
Както вече ви споменах използвах шесте почивни дни в началото на месеца,за да подговя повечето публикации за този месец и ето,че почвам да ги пускам малко по малко :)

Днес ще ви разкажа как си реших проблема с пренасянето на четките ми от точка А до точка В,без да се притеснявам,че мога да ги деформирам. Едва ли откривам топлата вода,но много често ровейки се из други блогове откривам много ефективни и простички идеи и трикове,за които не съм се сетила сама,та за това реших да споделя това с вас ;) И този път решението се крие в Buy in coins :D Даммм сигурно вече ви е ясно колко често се ровя там :mrgreen: Чудото представлява много фина мрежичка с дължина от един метър. В зависимост от големината на четката сами преценявате каква дължина от нея трябва да отрежете,като обикновено са в порядъка на 6-7 см. Аз процедирам така: нахлузвам цялата мрежа от долта страна на четката и издърпвам,така че края на мрежичката да се застане по средата на металната основа,след което отрязвам горния край,като и там оставям малко аванс :)
DSC06033
По този начин,където и да натъпча четките ми,те никога не губят формата си,а пък и избяхвам попадането на боклучета между косъмчетата :)
DSC06035
Това,което трябва да имате предвид,е че въпросната мрежичка не е много еластична и веднъж поставена на по-обемна четка се разтяга и не можете да я ползвате за някоя по-малка четчица. Разбира се има някаква еластичност и няма опасност да почне да се изхлузва сама след време :)
DSC06034
В You tube съм гледала как чуждестранни блогърки използват подобни мрежички,за да закрепят четките си "с главата на долу" след къпане,така че да водата да не се събира в основата им. Е с тази не се получава,защото е много мекичка,но пък за 1$ не може да очакваме чудеса :D Въпреки това ми върши идеална работа,а с дължината от 1м. ще има за още много четки ;)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)