Мустачките и как да се справим с тях

В този тип публикации ще споделям с вас какви дребни хитрини ми помагат да поддържам външния си вид.Някои от тях може да не са нови или полезни за вас,но искрено се надявам да ви помагам понякога с идеите си.
Естествено първото което ще ви споделя е и най-полезното за мен,а именно как да се оттървете от досадните мустачки над горната устна.Не че имам кой знае колко,но космите по цялото ми тяло са с много тъмен и интензивен цвят и дори и 1 миниатюрен косъм се забелязва....До сега съм пробвала със стандартни лентички от които контура на горната ми устна се разранява ужасно и пинсетата с която процедурата ми отнема прекалено дълго време и честно казано ме боли.За депилиращи кремове не съм си и помисляла след като знам какъв е ефекта им върху останалата част от тялото ми.Изсветляването също не е опция за мен тъй като под определен ъгъл пак се забелязват.А аз обожавам да се взирам в увеличителното огледало...
И така всичко което ви е необходимо за тази процедура е най-обикновен гумен ластик.
Хващате ластика с двете си ръце с показалеца и средния пръст.


След това го навивате няколко пъти (3-4 пъти е напълно достатъчно)

Доближавате го плътно до кожата,на мястото което искате да "разчистите" и просто разтваряте пръстите на една от ръцете си

При завъртането ластика изскубва по няколко косъмчета на веднъж.После повтаряте процедурата колкото пъти е неоходимо :) Болката не е толкова интензивна както при отскубването само на един косъм с пинсета и няма парене както при лентичките.
На мен лично процедурата ми отнема не повече от 5 минути.По този начин успявам да премахна и най-малките и тънки косъмчета като след това мястото не е силно зачервено и не усещам дискомфорт.Още един плюс е,че косъмчетата не се късат и излизат с корена,което води до изтъняването и уредяването им.Растат много по-бавно и не се налага да се скубете през ден :)
Е това е цялата философия.
Надявам се да съм била полезна и очаквам да споделите отзиви,ако се решите да пробвате и вие ;)





6 коментара:

  1. Анонимен22/3/13 21:51

    Много интересен пост :) Аз съм с две леви ръце, но ще го пробвам :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. То за тази операция не ти трябва сръчност :) Ако решиш да го пробваш на веждите,тогава става опасно :D

      Изтриване
  2. Това ли е техниката с конец? Или става само с ластик :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз съм гледала клипчета и с конец,но на мен не ми се получи,а с ластика се справям лесно :)Не съм сигурна,че техниката е една и съща.

      Изтриване
  3. Анонимен25/3/13 09:32

    Това е един арабски метод за премахване на косъмчета с конец, аз по този начин си почиствах веждите :)Много по-лесно е отколкото с пинсета :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно е,но аз нямам смелост и достъчно сръчност да го направя с веждите си :D

      Изтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)