Левче-кефче

По принцип хората се хвалят със всичките си хубави и скъпи неща,а аз обичам да показвам какви страхотни находки има из магазините тип левче.Отдавна се каня да ви покажа и най-евтините притежания в козметичния ми несер.Дойде им времето,все пак блога ми е в тази насока.Ето ги и моите "най-ценни" находки





Ще започна с най-любимата си палитра сенки за очи,купена за 1,50 от магазин Евро зона на Окръжна болница.Това са най-хубавите,трайни и пигментирани сенки които съм имала някога и слагат в малкия си джоб тези които имам на "по-луксозните" марки.Дори от сега се чудя какво ще правя когато свършат някой ден :( Ще започна с текстурата им-леко мазни като на окото изглеждат като кремообразни,каквито всъщност не са.Разнасят се изключително лесно по клепача и се преливат много лесно.За тях не ми е нужна основа,защото са изключително пигментирани и изкарват страхотен цвят дори и ползвани с апликатор.И най-хубавата част-издържат цял работен ден и след 12 часа носене не са помръднали грам.Ето снимка на някои от цветовете,за да разберете за какво говоря.Нанесени са без база.


Следващото нещо е пинсета-черна с червено калъвче,която се намира във всеки един магазин за лев на цена от лев :D Хващата дори и най-малките косъмчета и се справя в пъти по-добре от пинсетите които съм си купувала от аптеките или такива на други марки.Не помня от колко години я ползвам и единствената причина да си купя нова,е че затрих старата.
Металната острилка (върху клечките за коригиране на грим).Купих си я от една книжарница за някакви стотинки пак преди много години.Остри и най-жилавите моливи,без да им "дъвче" дървесината или да им чупи писеца.Все неща с които не могат да се похвалят много от острилките на козметичните марки.
Клечките за коригиране на грим отново за левче от магазин за левче.За тях какво да кажа-памук на клечка,но много ми помагат,когато ръката ми отплесне на някъде :)
Пилите на Pretty time.Тези вече са купувани от козметичен магазин на цена 1,20-1,50,а съшо така се предлагат и в някои аптеки.Харесва ми,че са двустранни-по-груба част за отнемане на дължина и по-фина за дооформяне.Също така до сега никога не ми се е случвало да се разлепят или деформират по друг начин.
Хининовата вода,която се продава във всяка аптека на цена между един и два лева,която помага на косата ми да расте значително по-бързо.
Кърпички за почистване на грим с екстракт от лайка.Послените си ги купих от Фантастико за 99 стотинки,но съм ги мяркала и в Кауфланд.Свалят грима безпроблемно и не ми дразнят очите.
Почистващи тампони за грим пак от левчето,но този път на цена от 2 лева за 130 бр.Харесвам ги много,защото са перфорирани по края и не се разделят,когато ги вадя от пакетчето,а и не оставят влакна след себе си.
Руж на Руби Роуз 1,50 или 2,00 лева ( не помня точно),който на лицето стои много нежно с лек блясък,като след хайлайтър.

От ляво е нанесен с четка в/у ФДТ,а отдясно зверски напластен

И последно лакочистителя на Лили,обогатен с масла.Купих си го за някакви стотинки,а върши чудесна работа.Не се разтича по пръстите ми,колкото и напоен да е тампона,сваля лака лесно и най-важното е,че не изсушава нокътната ми плочка.
Всички тези неща ползвам ежедневно и си купувам постоянно.Те са най-големите ми "съкровища" и не бих ги заменила за нищо друго.
А кои са вашите най-големи "съкровища" дами?



11 коментара:

  1. Анонимен15/3/13 22:40

    Страхотна публикация! Силно съм впечатлена от ружа и сенките :))))) Тези сенки направо скриха топката на ЪрбанДекейските :))) Страхотно! Браво за публикацията!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най-смешното е,че сенките са толкова измислени,че не мога да си изкривя езика да им прочета името :D Обаче обмислям скоро пак да посетя магазина на окръжна и ако видя пак такива ще се запася :)

      Изтриване
  2. Ейй, къде ще ме караш сега да обикалям да я търся тази Евро зона :D Много готина публикация!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна публикация!И аз имам подобни сенки от магазин за левче и са невероятни!А този лакочестител се е настанил в сърцето ми и вече не ползвам друг...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти от къде ги взе?Ако набарам пак такава палитра,няма да и простя :D А ако е с различни от моите цветове-още по-добре!

      Изтриване
    2. Ами от едно магазинче за левче в моя квартал.Цветовете са 12 като повечето са златисто кафяви до бронзово меден цвят,но има и розови и червеникави.http://1.bp.blogspot.com/-K_CX37D-Jqg/UHQKnnPRSmI/AAAAAAAAAMk/d0Vvujfb5rI/s1600/pizap.com13497815352651.jpg Ето как изглежда ,въпреки че тук не се вижда много добре :)

      Изтриване
  4. И на мен много ми хареса тази публикация! Супер! Човек трябва да споделя с другите това, което му харесва на него... :)

    ОтговорИзтриване
  5. Анонимен16/3/13 12:18

    ooo, доста добре изглеждат... Тъкмо бях решила, че няма да си купувам никакви сенки, че имам за около 3 живота напред, ама ти ме подкокоросваш :D :D :D
    Покажи ни някое гримче с тези сенки oт поста <3

    ОтговорИзтриване
  6. В понеделник може би.В събота и неделя съм като пепеляшка след 12 часа :D Тоя ремонт ми разказа играта :(

    ОтговорИзтриване
  7. И да продължа с подкукоросването и ще ти пусна суочове с въпросната палитара http://www.the-beauty-spot.net/2012/03/miss-rose-shiny-24-colour-wet-eye.html
    Ще се купуват,няма как....

    ОтговорИзтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)