Flormar Good-bye cuticles и борбата ми с кожичките


Всяка една себеуважаваща се дама трябва да поддържа маникюра си изряден,той е визитната и картичка,а кожичките са враг номер едно на красивия маникюр. Дълго време търсех най-удачния вариант да се спрявам с тях и най-накрая открих перфектните ми съюзници в борбата с така досадните кожички :)
Идеята на гела на Флормар е да омекоти кожичките и на улесни избутването им.  Намерих го в кварталната парфюмерия,като цената му беше под 5 лева (купих го много оттавна и вече не я помня точно), инструмента за избутването на кожички си го купих от една аптека за по-малко от 3 лева, а  клещичките отново са от парфюмерията за около 5 лева.
Гела е много икономичен и е достатъчно да минете с четката по кожичките само веднъж. Аз минавам всичките пръсти на едната ръка,като това време е напълно достатъчно на гела да омекоти кожичките,след това ги избутвам със специалния за целта инструмент. Става страшно лесно,без да изполвам сила,тъй като гела си върши работата идеално. И накрая идва най-трудната част-изрязването на мъртвата кожа. Тук трябва да сте много внимателни. На мен лично често в старанието да изрежа всичко " до дъно " и да ги оформя перфектно ми се случва да клъцна и малко по-навътре от необходимото и да потече малко кръв,но не е фатално и до сега не ми се е случвало да ми прилошее от кръвозагуба :) Клещичките изглеждат много страшно,но с малко практика свикнах да работя с тях и сега не мога да си представя да използвам нещо друго за изрязването на кожичките.
Ето как минава процедурата в снимки:

това е изходната позиция

тук можете да видите как кожичката хубаво се е отлепила от нокътя

и финалния резултат с въпросното престарава и засягането на живата тъкан :)

Накря завършвам с това олио за кожички,което си поръчах от E-bay за около 2-3 лева. Предлага се с различни аромати,като аз се спрях на този с жасмин


Правя процедурата веднъж седмично заедно със смяната на лака и това е напълно достатъчно за да изглеждат ръцете ми винаги добре :)

Любопитна съм да разбера какъв е вашият ритуал за поддържане на красив маникюр?

4 коментара:

  1. Анонимен25/4/13 22:51

    Допада ми идеята за този гел, трябва да го потърся, като се прибера.
    Аз обикновено правя процедурата с отстраняването на кожичките след баня (къпя се с вряла вода). Тогава кожата по цялото ми тяло е като отлепена :D Леко избутвам кожичките и режа. Имам една страхотна ножичка (дъгло време я търсех, мисля в крайна сметка от едно ДМ в БГ се сдобих с нея за около 10тина лева, но си заслужава). Върши ми перфектна работа :)
    Докато си бял в България ходех само при маникюристка и сега сама се оправям. Не постигам перфектни резултати, но на мен ми харесва.
    Най-важното е, че спрях да си гризя кожичките хахахаа Като малка си оръфвах до дъно ноктите, до преди година си похапвах стабилно кожички. :D
    Но това е минало.
    Ноктите и без това са ми бебешки, та поне трябва да изглеждат добре, нали :D
    Пфффф, ферман написах. Само последно - ще ми сеи да спра да омазвам целия пръст при лакиране, амааааа на този етап много искам явно :D Да живее системата с клечките за уши и лакочистеля :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз с практика се научих да не си омазвам кожичките :) Има и много клипчета в нета. В общи линии правя черта в средата и после още две в двата края на нокътя. След баня докато се омажа със всичко необходимо и кожичките вече са на кокъл :D

      Изтриване
  2. Добра публикация! Как поддържаш тази форма на нокътя? Питам, защото и аз съм се опитвала, но за 1 седмица се начупват.. ;д О, и това олио с каква цел го слагаш? Благодаря предварително.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Олиото го слагам,за да не се изсушават кожичките. Ако го пропусна кожичките почват да "щръкват" и белят на 2-3 ден. А за формата,моите нокти са много твърди. Използвам този заздравител на Мейбълин,от който съм много доволна http://limitedbeauty.blogspot.com/2013/01/golden-rose-gel-look-top-coat.html . Помага ми и срещу нацепването на ноктите :)

      Изтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)