BIODERMA Sebium Gel gommant - face exfoliant


Всяка жена си има продукт, който никога не изключва от бюти ритуала си и винаги е в търсене на най-подходящия за нея. За мен това е скрабът във всичките му форми ( за лице, за тяло, за стъпала ). Имам някаква мания за гладка кожа и никога, ама абсолютно никога не пропускам да ексфолирам кожата си веднъж в седмицата.

Честно казано ми беше много трудно да открия такъв, който да отговаря на всичките ми критерии, но най-накрая го намерих в лицето на  BIODERMA Sebium Gel gommant.
Ексфолианта е част от Sebium серията, която по принцип е за мазна кожа. Имах един момент миналата година, когато в рамките на няколко месеца кожата на лицето ми беше откачила и се омазняваше ужасно много. За щастие в момента е в нормалното си състояние, а именно - нормална с леко омазняване в Т-зоната. Та, въпреки, че моята кожа не е мазна, тя се разбира чудесно с този ексфолиант. Няма дърпане и опъване, само бебешки мека кожа след всяко използване.
Гелчето се продава в тубичка от 100мл. на цена около 17-19 лева (зависи от аптеката, в която влезете). Формулата му е гелообразна, една идея по-водниста от гел, с много фини ексфолиращи частички. И точно тези фини частички са това, което толкова време търсех.


Пробвала съм какви ли не други ексфолианти, но частичките в тях са били или прекалено едри, или прекалено меки, или прекалено груби... Най-неприятното, част с ексфолиантите е когато частичките почнат да се изплъзват между пръстите ми и на практика си мия лицето с гел :(  При Bioderma този проблем го няма. Дори мога да избирам между по-нежна или по-интензивна ексфолиация ( когато лицето ми е прекалено замърсено). Когато искам нежно почистване го ползвам с гъбичката за лице на Ebelin, а когато ми трябва тежката артилерия разтривам директно с ръце. Резултатът е винаги един и същ - бебешки мека кожа и почистени пори. 
Какво сдържа?
Aqua/Water/EAU, Polyethylene, Sodium laureth sulfate, Xanthan gum, Lauryl glucoside, Ginko biloba leaf extraxt, Mannitol, Rhamnose, Fructooligosaccharides, Glycolic acid, Salicyl acid, Sodium Hydroxide, Disodium edta, Propylene glycol, Fragrance (Parfum).
Има парфюм в състава си, но аромата се усеща само в тубичката.
Нямам представа дали на дамите със суха кожа ще им понесе добре, но тези с мазна/нормална/смесена със сигурност няма да срещнат проблеми с опъване, изсушаване или дразнене на кожата.
Има ли други маниачки на тема ексфолиация?

Продуктът ми е предоставен от PR.

2 коментара:

  1. Много харесвам продуктите на Биодерна и като фен ка ексфолиращите продукти го добавям в списъка си :)

    ОтговорИзтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)