Essie - Good to go


Здравейте, здравейте :) Днес е време за поредното ми спорадично появяване в блог пространсвото :D За последния месец направих една камара снимки и чернови на бюти ревюта, които търпеливо чакат да видят бял свят. Снимам, пиша поста до средата, доспива ми се и до там приключвам... Все някога ще довърша всички започнати постове, а днес слагам началото с ревю на новият ми любим топ лак ;)
 Мисля, че няколко пъти съм ви споменавала за привързаността, която дълго време изпитвах към един друг топ лак - Seche Vite, но в живота няма нищо вечно и в крайна сметка дойде време за раздяла с гореспоменатия. Високото съдържание на формалдехид, бързото изсъхване на съдържанието в шишенцето, "отдръпването" около кожичките и времето, което отнемаше доставката на Seche Vite (цените в БГ както винаги са доста завишени и си го поръчвах през Ebay) ме накараха да се огледам за нещо ново и по-лесно за набавяне.
При една от промоциите на Essie, които те пускат сравнително често, топ лакът Good to go беше намален на 12 лева (редовната цена обаче не я знам). Без да чета ревюта, привлечена от името му, съвсем импулсивно го грабнах с надеждата, че изборът ми е правилен :)
За да бъде ревюто максимално описателно, то ще бъде едновременно и сравнение със Светия Граал на всички луди по маникюра - Seche Vite.
Seche Vite е най-известен със скоростното си изсъхване и страхотния огледален блясък, който придава на маникюра. Честно да си призная не съм засичала с точност до секунда кой лак за колко време съхне, но и с двата в рамките на 10-тина минути лака е "дръпнал" достатъчно, че да не се притеснявам да си легна (за тези които не знаят, аз винаги се лакирам преди лягане ;) ) и субективното ми мнение е, че тук и двата са равни. По отношение на блясъка пък са абсолютно равни, което се вижда и от снимката по-долу.


В едно обаче Essie оставя Seche Vite много по-назад в класацията. Четката.  Много мразя лакове с четки като клечки за зъби. Особено неудобни са при декорации с печати или ваденки, при които имаш право на едно минаване с четката отгоре, иначе с всяко повторно минаване всичко се замазва. Четката на Essie е пухкава, с удобна форма, позволяваща с едно-две движения да се покрие цяла плочка.


По отношение на консистенцията отново Essie повежда. Нито прекалено гъст, нито прекалено рядък и най-важното - не се сгъстява след 3-тото отваряне на шишенцето.
По отношение на достъпността, отново Essie е по-лесният избор. Отивате в Лили, Елитис, и най-вероятно още много малки магазинчета, и грабвате своя топ лак. Няма нужда да чакате седмици за доставката му с БГ пощи.
И накрая състава. Няма да пиша с подробности, за да не се излагам (далеч не съм най-върлия био потребител и със сигурност не съм достатъчно компетентна за да правя разбивки), а само пускам снимка, за всички, които се интересуват.


Това беше всичко, което имах да кажа по отношение на новият ми любим топ лак :)


Целувки и до следващият пост 


5 коментара:

  1. С този топ лак се преродих! Едва ли ще го сменя! Аз също се лакирам преди лягане и никога не съм се събуждала с ''намачкан" лак! 100 от 10 му давам! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не вярвах, че някога ще намеря заместник на Сеш-а, но съм много доволна, че попаднах на този топ :)

      Изтриване
  2. Аз го открих през далечната 2013г и от тогава ми остана любимец :) Всячески се опитвам да го препоръчвам на момичетата, защото наистина си заслужава! С него така и не ми се породи желанието да пробвам Seche Vite, защото по описание винаги съм си мислила, че са на едно ниво (да не се лъжем... и той се сгъстява, и той се отдръпва...;) ). Много се радвам, че някой най-накрая изпробва двата и направи сравнението! Браво на теб! :) Благодаря! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен все още не ми се е случвало Essie-то да ми се отдръпне. Може би това става след като почне да се сгъстява, но след повече от 2 месеца употреба не си е променил изобщо консистенцията, а при Сеш-а това става много по-бързо ;)
      И аз съм много доволна, че го открих :)

      Изтриване
    2. Ле лееее... Явно Сеш-а дори е едно ниво под Есси. Винаги имам моето Good to Go в запас и не оставам без него. ;)
      Поздрави!

      Изтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)