SNB deo foot lotion with urea


Ето това е един наистина отлежал пост :) Снимките за него бяха направени още миналата година, текста също беше започнат през 2014 г., а вижда бял свят едва днес :D
Все пак по-добре късно, отколкото никога ;)


 Миналото лято бях поглезена с педикюр и лична консултация от специалистите на Стар Нейлз България и тъй като обикновено нямам навика да ходя на педикюр, а сама много мразя да си пипам краката (не от гнус, просто една от моите странности :D ), пожелах да ми покажат най-бързият, с най-малко стъпки вариант, при който все пак няма да ме е срам да си обуя новите сандалки. В крайна сметка си тръгнах от салона с део спрея с урея и една ръчна пила за стъпала :)
Цената му тогава, както и в момента е 9 лв. за 110 мл., които ползвах цялото изминало лято и имам останало количество и за този сезон. Като цяло доста икономичен продукт, който покрива напълно изискванията ми за лесна употреба. Пилата пък е ето тази, като също се оказа добра инвестиция. Почиствам я при всяко ползване само с топла вода и към момента все още ми служи вярно.
Сега ето ги и лесните стъпки на употреба:
На чисти стъпала впръсквам няколкото пъти от лосионът, след което леко втривам и оставям 2-3 минути, за да омекоти леко кожата. След това се включва и пилата. Стъпалата ми като цяло не са кой знае колко загрубели и цялата процедура ми отнема не повече от 30 мин., което за мен е ок. Процедурата правя веднъж на 2 седмици. Накрая завършвам с хидратиращият крем от същата серия с урея и крачетата ми са като нови :)
 

Освен приложението описано по-горе спрейът има и още една много полезна функция. В летните горещи дни, когато ми се е налагало цял ден да обикалям и късно вечерта стъпалата ми горят и не мога да им намеря място, няколко впръсквания са достатъчни, за да успокоят и охладят изтормозените крачета. На опаковката още пише, че предпазва от гъбички, сърбеж и неприятна миризма, но за мое щастие не ми се е отдало случай да проверя това.
Информацията от етикета:


И накрая мисля да споделя малко от съветите, които аз получих:
  •  Откажете се от рендето за крака. Прекалено грубото остъргване на кожата ще доведе до още по-дълбоко загрубяване.
  • Не правете процедурите прекалено често, защо кожата ви ще започне да загрубява по-бързо.
  • Не пилете здравата кожа. Използвайте пилата само там, където е нужно. В противен случай ще си докарате загрубяване на кожата и там където го е нямало преди.
  • Мажете се редовно с хидратиращ крем (това важи и за мен :blush: ). Така със сигурност ще увеличите времето между 2 педикюра ;)
Вие отделяте ли време за педикюра си? Колко често? По колко време?

*SNB hydrolipid foot cream ми е предоставен от PR. Останалите продукти за закупени с мои лични средства.
 

Целувки и до следващият пост 

2 коментара:

  1. Благодаря ти, радвам се, че обръщаш внимание на грижата за красивите крака! Не спирай да го правиш, здравите и красиви крака ще ти позволяват и занапред да откриваш и покоряваш света! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Изключително важно е да поддържаме в добра форма ходилата си. От там идва притокът на енергия за цялото тяло. Поздрави за труда!

    ОтговорИзтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)