Eau Thermale Avène - the new one


В последно време повечето козметични копании лансираха своите мицеларни води. Възможностите станаха толкова много, че вече се чудя на коя реклама да повярвам по-напред. Това пък от своя страна провокира вече наложените марки да доусъвършенсват своите продукти, от което потребителите само печелим. И така днес ще си говорим добре познатата термална вода на Eau Thermale Avène, но този път с нова, подобрена формула.

В началото бях малко учудена, имах друга опаковка от същата мицеларна вода и сравнявайки състава написан на старото и новото шишенце, не успях да открия къде точно се крие разликата между старото и новото. И както са казали старите хора " С питане и до Цариград се стига" :D Пуснах един мейл до Avène с простичкия въпрос "Къде е новото в новата мицеларна вода", а отговорът получих от техният "Козметовижиланс отдел" :

"Досега мицеларният лосион на Дерматологични лаборатории Авен беше безопасен и качествен, контактът с него доставяше неповторим комфорт и ефикасно премахване на замърсяванията, т.е. продукт, който може да се опише като идеален . И все пак будните изследователи в лаборатории Авен искат нещо повече, нещо по-добро… В крайна сметка това става факт – мицеларен лосион Авен с нова формула – по-мощен срещу замърсяванията, по-нежен към кожата.
По-надолу ще се запознаете с предимствата на новия, по-добър продукт.
В резултат на внимателно проучване и редица експерименти, съставът на мицеларния лосион бе редуциран, т.е. включени са само най-необходимите съставки. Общото правило е, че колкото повече компоненти съдържа един продукт, толкова по-голям е шансът някой от тях да предизвика раздразнение. Едно подобно явление, особено на уязвимата кожа на лицето, носи много неприятни преживявания. От една страна лицето е нашият паспорт, първото, което околните забелязват. От друга страна именно кожата на лицето е незащитена механично от непрестанните влияния от страна на околната среда. Следвайки тази идея, в новия мицеларен лосион съставките са по-малко на брой с цел минимален риск от дискомфорт и комбинирани с по-голямо количество термална вода Авен, която допълнително ограничава риска от поява на раздразнения. Както Вие добре знаете, термалната вода от извора Авен е уникално природно явление с научно доказано успокояващи и антииритативни свойства, с уникална способност за секунди да тушира всяко дразнене или зачервяване.
И нека се гмурнем по-дълбоко в новата формула. Подбрани са нови съставки с повърхностно активни свойства, които в минимална концентрация осигуряват пълно отстраняване на замърсяванията и грима, дори най-силния и водоустойчив, като едновременно са нежни и деликатни към кожата като подпомагат укрепването на хидролипидния ѝ филм.
Осигурена е хидратация на повърхностните слоеве на кожата, благодарение на естествен полимер, който в контакт с кожата формира тънка мрежа, способна да задържи водните молекули на мястото им и така да придаде чувство на свежест, мекота и гъвкавост на кожата.
В допълнение, формулата е така разработена, че да е в пълен баланс с естествената физиологични особености на кожата, изотонична със сълзите, т.е. абсолютно щадяща дори чувствителните очи.
Мицеларният разтвор на Авен е деликатно парфюмиран, прозрачен и опакован в удобна, съобразена с нежната женственост опаковка, която осигурява комфорт във всеки миг от Вашето ежедневие.
Жест – грижа за идеална чистота при пълна нежност и комфорт."

Или на кратко казано, ако не ви се четат по-горните редове - съставът не генерално променен, а просто редуциран, така че с минималното количество съставки да се постигне оптимален резултат ;)



И след частта със сухата теория идва ред на личното впечатление.
Ще излъжа, ако кажа, че видях фрапираща разлика, при почистването на ежедневният си грим, между страта и новата формула. Разликата я усетих, чак когато една вечер се опитах да отсраня остатъците от дълготрайното червило на Лореал от устните си. До сега никоя мицеларна вода не се е справяла с него ( опитът е проведен с 4 различни марки :D ), но тази на Avène успя и много ми се издигна в очите. А като заговорихме за очи... Мицеларната вода има един-единствен недостатък за мен и това е, че ми дразни на очите. Просто няма начин да свалям грима от очите си с нея и трябва да посягам към втори продукт, за да доизчистя лицето си. Не, че е непосилно усилие, но си е минус. Четох и написаното от други момичета, които нямат оплаквания като моето, но все пак това си е строго индивидуално. Аз бях длъжна да го спомена ;)

И така момичета, мисля да завърша с един въпрос към вас: Вярвате ли на рекламите за "новото по-добро", или според вас всичко се състои само в надписа "ново" ?

*Продуктът ми е предоставен от PR



0 коментара:

Публикуване на коментар

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)