DIY: Стойка за обеци


Не знам как е при вас, но на мен ми е писнало всяка сутрин да губя поне по 5 минути в търсене на 2 еднакви обеци... Отдело стои и въпросът, че в повечето дни нося все един и същи чифт, просто защото са най-отгоре на купчината, а и забравям какво имам, когато не ми е пред очите ( blush ). Отдавна обмислях идеята за стойка, но тези които се продават в интернет нито ми харесваха, нито се връзваха с останалите джунджории и декорации в женския ми кът. В момента, в който ме осени идеята как точно искам да изглежда въпросната стойка ( и как да я направя, разбира се ) пристъпих към действие и сега ще споделя хрумката си с вас :)
Този проект ще ви струва по-малко от 10 лева, а ето и какво ви е необходимо:


  1. Най-обикновена рамка от магазина за левче ( моята е формат А4 - 2,50лв. )
  2. Спрей боя в цвят по избор ( бял спрей за 5лв. от железарията )
  3. Бяла сатенена лента ( 1,49лв. от Джъмбо )
  4. Пистолет за топъл силикон ( ако не разполагате с такъв можете да го замените с двойно лепящо тиксо, но с пистолета става много по-бързо и лесно )
  5. Камъчета за нокти ( това можете и да го пропуснете, но аз обичам лъскавите неща :D )
  6. За поставянето на камъчетата използвах специален восъчен молив, но това е глезотия, която просто така или иначе имам :)
  7. Ножица 

Пристъпваме към действие:
Първо разглобявате рамката и стъклото излиза от играта ( вече обмислям какво да измайсторя с него :D ). Задната част ( която би трябвало да е от шперплат ) се разграфява и се отбелязват местата на дупките. Аз съобразих дупките с обеците които имам в момента, вие можете да си направите редове от горе до долу. След това връчвате шперплата на половинката ( това условие е задължително, иначе нищо няма да се получи  :D :D :D) и го пращате в гаража да дупчи с бормашината и най-тънката налична бургия :D



След като обичния ви мъж изпълни поставената му задача, вие запретвате ръкави и боядисвате продупченото гръбче и рамката със спрея. Понеже рамката е евтина и материалите с най-ниско качество, боята по рамката хвана чак на четвъртата ръка, а при шперплата спрях да броя след петото пръскане :D



 След като рамката изсъхне започваме с обличането й. С пистолета за топъл силикон нанасях силикона със зигзагообразни движения по цялата широчина на рамката, след това намачквах сатенената лента произовлно и залепях върху силикона.


След като "облякох" цялата рамка, отново със силикон, хаотично залепих цветни камъчета за нокти, ей така за разкош :)


Последната стъпка е сглобите гръбчето с рамката, като не слагата съклото между тях.



Тъй като имам няколко чифта обици тип халки, който нямаше как да закрепя, в няколко от пробитите дупки завих винтчета, на които закачих обеците си :)


И накрая скромната ми колекция и финалния вид на произведението ми :)


Вие как съхранявате вашите обеци?

4 коментара:

  1. Страхотно се е получило. Макар и да изглежда лесно за правене, аз съм с две леви ръце и като нищо ще залепя всичко в нас :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Цялата процедура му отне около 2 часа и няма нищо кой знае колко трудно, няма прецизна дейност :D Пробвай, може пък да ти се получи ;)

      Изтриване
  2. Много интересна идея, чудесно се е получило! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Поне вече всичко ми е пред очите и много трябва да се постарая, за да загубя някоя обеца :D

      Изтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)