Odorex deo спрей против изпотяване с дълготраен ефект


Дълго време този пост седя в черновите, изчаквайки подходящият слънчев ден, за да ви представя спрея против изпотяване на Biotrade. С тези дъждове и есенни температури ми се струваше нелепо да ви обяснявам как се предпазвам от изпотяване. Как можеш да се изпотиш при максимална температура от 22 градуса??? Но ето, че днес слънцето грее с пълна сила и аз бързам да си пусна поста :D
Odorex deo можете да намерите в почти всяка аптека на цена от +/- 13 лева. Спреят обещава да спре изпотяването и неприятната миризма под мишниците, а също така и по длатите, за хора, които имат този проблем. Аз лично нямам проблем с прекомерното потена на дланите и го използвам единствено под мишниците.
Спрейчето идва в малко шишенце от 50 мл. с пулверизатор и въпреки, че в началото количеството ми изглеждаше съвсем символично, се оказа, че съвсем не е така. Позлвам го вече почти 2 месеца, а дори не съм стигнала до средата на шишенцето. Имайки предвид, че се пръскам с него около 4 пъти в месеца, спокойно мога да си изкарам лятото само с тази опаковка.
Съдържането на флакона е безцветна течност с много неприятен аромат. В първите минути след нанасянето направо се задушавам. Има много силен спиртен аромат, а миризмата му като цяло ми напомня за спрейовете против комари. За щастие в рамките на 2-3 минути тази остра миризма изчезва и остава съвсем лек парфюмен аромат, който пък съвсем изчезва след още 5 минути :)
И така ето я и схемата за действие:
При съвсем първото ползване 3 поредни вечери се пръсках под мишниците, а на сутринта обилно изплаквах с вода. След това веднъж на 8 дни се пръскам вечер и сутрин отново измивам добре. Производителя обещава предпазване за 10 дни, но при мен то не трае повече от 8, което също не е за оплакване, имайки предвид, че с обикновен стик/дезедоран/рол-он против изпотяване не изкарвам дори и до каря на деня.
Важно е спрея да се прилага за здрава кожа, поне 24 часа след епилация или бръснене. Аз действам на всякъде с епилатора и при първото третиране не беше проблем да се въздържа от епилация за 3 дни. При тези от вас, които ползват самобръсначка, може и да се получи малко кофти с въздържанието от брънене за 3 дни, но пък резултата си заслужава ;)
Ето малко инфо от опаковката + състава:



Въпреки, че последните 2-3 седмици не са особено предизвикателство за спрея, имайки предвид лошото време и липсата на слънце, аз всяка вечер го подлагам на изпитание.
След тренировката на велергометъра потта се лее от мен като река ( дори от места, за които не предполагах, че се потят :D ), но подмишниците ми са само леко влажни, а неприятна миризма липсва. И това ако не е надежден тест, здраве му кажи ;) В обикновените градски условия дори това леко овлажняване го няма, за мокри петна по дрехите пък да не говорим.
Още един бонус добавя и фактът, че няма миризма, както е при останалите средства против изпотяване и парфюмът ми не се смесва с други аромати :) Обичам да мириша само на едно нещо, а ако това е любимият ми парфюм на Boss значи всичко е идеално :D

Някой друг с мнение за Odorex deo?



9 коментара:

  1. Не е ли вредно изобщо да не се потиш след ползването на този спрей? Иначе няма спор, че е необходим в някои случаи, но постоянно да спира потенето ми се струва малко прекалено.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Краси, както съм написала в поста по-горе, като се кача на велергометъра си изкарвам цялата пот за седмицата :)
      Иначе винаги има опцията да ползваш спрея по-рядко от оказаното на опаковката, но съм сигурна, че в тези случай ще посягаш към друг вид защита от изпотяване и резултата е един и същ. Все пак подмишниците не са единственото място, от което тялото освобождава пот ;) Да не говорим пък колко по-опасни са део стиковете, които могат да доведат до запушване на потните жлези, от там - подуване на лимфните възли и т.н. Аз съм написала само какъв е моят избор за справяне с проблема, не твърдя, че е правилен или подходящ за всеки :)

      Изтриване
  2. Ползвам спрея от години и е просто страхотен продукт. Не го ползвам толкова редовно, колкото ти си написала, а по-скоро преди да пътувам някъде или ако ми предстои някакво важно събитие, защото мисля че е доста силен и най-вероятно има някакви вреди. Но няма спор, че е чудесен продукт :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Плана ми е да го ползвам по тази схема само лятото. Зимата мисля да се върна на обикновените рол-они ;)

      Изтриване
  3. Анонимен22/7/14 11:01

    И на мен в последните 3 години Одорекса ми е незаменим през лятото.
    Имам един леко страничен въпрос, за който моля да бъда извинена, ако не е на място :) Обмислям покупка на велоергометър и затова бих се радвала да споделиш как тренираш- колко пъти в седмицата, колко време, има ли резултат (аз лично целя сваляне на 3-4 кг и стягане и поддържане на форма...). Тя всеки съвет ще ми е от полза :)
    И още един път се извинявам за страничния въпрос! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Няма проблем, ще ти отговоря, въпреки че не се смятам за особено веща по въпроса :) Тренирам вече повече от месец, всеки по божи ден по 30 - 40 мин., но свалени килограми нямам. Намалила съм обиколката на бедрата си с около 1 см., а пръсците ми се стегнаха видимо. При мен обаче има една особеност. Имам проблеми с колената ( стара травма в следствие на години тренировки по танци ) и от започнах да въртя на най-ниската степен, докато ми свикнаха крачетата :) Чак в последната седмица и половина успях да кача на програма, с която усещам напрежение в бедрата. След като постигна някакъв по-значителен резултат ще пусна един инфо пост ;)

      Изтриване
    2. Анонимен27/6/15 21:57

      Има ли вече такъв пост? :)

      Изтриване
  4. Анонимен25/7/14 02:06

    Много ти благодаря за отговора! Ще се радвам на такъв пост! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Аз имам този спрей,както и този за крака и съм много доволна,определено има ефект.Не знам доколко е вреден,но някъде бях чела,че съдържа соли,които са близки до тези в организма.

    ОтговорИзтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)