My BIC brush collection / part two



 В началото на месеца започнах серията с постове с четки-реплики от Buy in coins. Днес продължавам поредицата с първата част от четките копия на Real Techniques.

Казвам първата част, защото наскоро в сайта се появиха нови четки, че дори и сет, които все още чакам да получа по пощата ;)


Ще започна от най-безполезната, като накрая на поста ще видите най-експлоатираната ми чеката :)

Ето го най-голямото разочарование: 
Не съм много сигурна какво е оригиналното предназначение на тази четка. Аз я взех с идеята да я ползвам за контуриране, но не ми се получи. Четката е много стегната и страшно жилава. Прекалено е голяма за коректор, формата й не е удобна за фдт и просто си седи неизползваема в шкафа. Четката си дойде леко деформирано, но въпреки това не е загубила нито косъм до момента ( изкара две къпанета - едното, когато пристигна и второто, когато се видя, че няма да я ползвам, точно преди да се скрие в шкафа ).


Buffing brush - влиза в употреба от време на време. Малката пухкава четка ми помага с нанасянето на бронзър / контурирането. Супер мекичка и плътна до момента не е изгубила нито косъм.


Stippling brush - от тази имам 2 броя, защото това е най-удобната четка за нанасяне на фдт. С нея постигам идеално леко покритие, което стои супер естествено. И тази до момента не е загубила нито косъм.


Blush brush - за руж ми е прекалено голяма, но пък ми е идеална за нанасяне на пудра - супер мека, пухкава и плътна. Абсолютно най-любимата <3


Това беше първата част, а след като получа следващата пратка и си поиграя с нея и ще пусна втората част на този пост, а междувременно ще пусна пост и с копията на четките на Sigma :)

Имате ли четки от Buy in coins? Доволни ли сте от тях?


8 коментара:

  1. Имам пъраата, ползвам я за коректор под очите :) Идеална ми е, понякога и за фдт покрай носа я ползвам :)
    Сега чакам една поръчка, ама вече забравих каква xахах дълго време чакам :D Май последната я поръчах. Имам и една с равен връх за Фдт, ама в послвдно време на кичури почна да се скубе и не знам защо... сто пранета изкара без да се скубе и сега почна... странно :/

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тази първата ми е прекалено голяма за коректор по очите :( Иначе моите много пранета са видяли, някои от тях имам вече почти година и не са мръднали. Странно е, че твоята чак сега е почнала да се скубе...

      Изтриване
  2. Имам четки от buyincoinsи съм много доволна. Имам две от тези,но моите са от ebay.Имам buffing четката и тази първата. Тази първата я използвах за нанасяне на фдт,но моята не е точно същата.Изтървах я при едно миене и изпадаха много косми.Сега използвам Buffing четката за нанасяне на фдт и съм страшно доволна.На скоро получих една скосена , която е адски мека и не знам за какво ще я ползвам. Хвърлила съм око на тази голямата за руж.
    Може ли да споделиш за кой нов сет говориш в началото? :))
    П.С. Няма по-дълъг коментар от този ;д

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен24/11/14 21:48

    Аз чакам един сет на Сигма от Алиекспрес, може би дори вече се е добрал до Бг. Бяха ми поръчали и една единичка четка, която е върната /?!?/. Надявам се и аз да се похваля до края на годината в пост с впечатления :)
    Другите ми четки ги знаеш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз имам 2 сета на Сигма от BIC - единият е с четки за лице, а другият е с четки за коректор. Ти какви очакваш?

      Изтриване
    2. Анонимен25/11/14 12:24

      Това е сета:
      http://www.aliexpress.com/item/10-pcs-Synthetic-Kabuki-Makeup-Brushes-Set-Cosmetics-Foundation-blending-blush-makeup-tool-free-shipping/1960157035.html
      май има всичко необходимо

      Изтриване
    3. Моите са почти същите, само че са 2 отделни сета по 4 четки, не по 5 :)

      Изтриване
    4. Анонимен26/11/14 11:06

      Исках с един сет да взема възможно най-много :D :D :D

      Изтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)