My BIC brush collection / part one



Ако следите FB страничката на блога или профила ми в Instagram, знаете, че по-голямата част от четките ми за грим за поръчани от Buy in coins. Мисля, че вече е крайно време да ви разкажа за моят опит с китайските четки, да споделя своето скромно мнение кои от тях си заслужават и кои е по-добре да подминете ;) Това ще стане в няколко поста, като ще групирам четките по марка ( по-скоро по името на марката, по чието подобие са направени четките :D ). Започваме с Ecotools!


 Това са едни от първите четки ( всъщност първите ), поръчани от BIC.
Четката за пудра имам от повече от 2 години. Много къпане и ползване е видяла, но до момента не е загубила дори и един косъм. Тялото е направено от бамбук и алуминии, а косъмчетата са синтетични. Супер плътна, мека и пухкава, тази четка обичам да използвам за нанасяне на продукти, които са под формата на перлички (бронзиращи перли, озаряващи перли и т.н.). Също така я ползвам и за нанасяне на пудра, когато искам по-плътно покритие на продукта.


Сета от 5 четки за сенки за очи поръчах малко след първата четка. Отново топ попадение. Четките са травъл сайз и пристигат с малко платнено калъфче, което за мен е безценно при всяко едно пътуване.
Материалите, от които са изработени четките са същите, както при гореспоменатата четка за пудра.


Всички четки в комплекта са супер пухкави, меки и плътни. Това са най-експлотираните ми четки, но до момента не са загубили нито формата си, нито косъмчетата си. 

Първа в сета е голяма пухкава четка, на която пише, че е блендинг четка. Аз обаче рядко я използвам като такава.


Втората четка, на която по попринцип пише, че е за хайлайтер, използвам за нанасяне и блендване на цвят в сгъвката на клепача. Супер удобна е за това действие ;)


На третата четка пише smudge ( или по нашенски за "размазване" ). Нея може да се каже, че я ползвам по предназначение. Когато искам да подчертая линията на миглите си, по-скоро, когато искам да я "опуша", този мъник влиза в действие и се справя отлично!


Четката Shade. Тази си я ползвам по предназначение.


Четката Crease. Ползвам я по предназначение, но страшно рядко ( eдинствената от сета, която не е подлежена на ежедневен тормоз :D ). Не, че не е хубава четка, просто имам други, които са ми много по-удобни ;)


Това е краят на първата част, очаквайте продължение ;)


10 коментара:

  1. Анонимен5/11/14 11:46

    Супер, чакам част 2 :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, ще има много части, но със сигурност няма да са поредни, за да не ви стане скучно ;)

      Изтриване
  2. o.O Не знаех, че имат и такъв комплект. Отдавна не съм поръчвала хахаха Уж все събирам парички за четки на Зоева, харесала съм два сета за 'прекрасната' сума от 120 евро общо :D Ще погледна какво има в BIC.
    Супер ревю!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не мога да прежаля такава сума за четки. Въпреки, че знам, а и съм се убедила, че четките са основата на добрият грим, не виждам смисъл да давам толкова пари за четки, при положение, че китайчетата ми вършат идеална работа.

      Изтриване
  3. Анонимен5/11/14 13:11

    По твоя препоръка от около половин година и аз ги имам тези четки и също съм много доволна. Чакам другите публикации с нетърпение защото искам да си поръчам и четки за лице. ^^

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Значи следващият пост, който пусна по темата, ще е за четки за лице :) Само си избери дали да е за копията на RT или за копията на Сигма. Изборът е твой ;)

      Изтриване
    2. Анонимен9/11/14 13:31

      Нека да е за копията на RT, много са сладурски, а и им се двоумя от лятото още. :D Благодаря! :)

      Изтриване
  4. ооо, да. Моите всички четки са китайчета :) И честно казано, смятам, че парите за комплектите на Зоева си заслужават, ако човек професионално се занимава с това :) А и аз ще си остана със 'събирането' на парички хахаха

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ако събираш като мен, значи ще си ги купиш след няколко годинки ... :D :D :D

      Изтриване
  5. Анонимен16/12/14 22:01

    От къде мога да си поръчам комплект четки като този ?

    ОтговорИзтриване

Питайте какво се сетите или споделете вашето собствено мнение :)
Благодаря ви,че четете блога ми :)